Hur fungerar det när jag ska checka in mina deltagare med QR-kod?

Använd den webbaserade appen för inscanning genom att gå in på checkin.invajo.com. På så sätt kan du checka in dina deltagare med QR-kod och se information om deras bokning. Logga in med samma uppgifter som på plattformen för att komma igång.

Incheckning med QR-kod

Om du är en abonnemangskund så kan du genom den webbaserade appen checkin.invajo.com få tillgång till QR-incheckning av deltagare. Skanning sker då direkt i appen via din din telefons kamerafunktion, uppmärksamma därför att du behöver tillåta webbläsaren tillgång till kameran. Detta gör du i telefonens inställningar om frågan om tillåtelse inte dyker upp direkt i webbläsaren. Du loggar in med samma mailadress och lösenord som du gör på plattformen.

Du kan välja att lägga till administratörer som enbart får tillgång till deltagarlistan och på så vis kan arbeta med incheckning under eventet, detta gör du genom att klicka på 'Eventuppgifter' och gå ned till 'Administratörer'. Se bild nedan.

I den webbaserade appen för incheckning med QR-kod väljer du vilket/vilka event du vill checka in personer från och sedan startas kameran och du är redo att checka in. Genom att scanna QR-koden kan du checka in deltagaren i fråga och även ta del om information om deras bokning, på så vis kan du snabbt få en översikt över valda bokningsalternativ etc.

Ett tips som är bra att tänka på är att det ofta kommer personer till ett event utan att ha bokat eller som kanske har glömt sin kod hemma. Därför är det bra att ha en dator på plats så att du enkelt kan lägga till nya personer manuellt i dörren, så att du inte går miste om någon deltagare.

Om du är en abonnemangskund som tidigare har använt den nedladdningsbara appen Invajo Events så är denna fortfarande tillgänglig, men kommer inte att hållas uppdaterad. Vi råder er därför att använda den webbaserade versionen.